Kärkikavennus

Sivua päivitetään. Kuvia ja erilaisia kärkikavennuksia on tulossa sivulle lisää.

Kavennukset aloitetaan, kun pikkuvarvas on peittynyt neuleeseen. Saapassukissa kannattaa käyttää mahdollisimman istuvaa mallia. Löysä sukka menee helposti jalkineessa ryppyyn ja alkaa hankaamaan. Sädekavennuksella saa istuvan muodon, varsinkin jos isovarvas on reilusti muita pidempi. Tossuissa voi olla löysempi, pyöreä kärki. Pyöreä kärkikavennus on tossujen ja sisäsukkien käytetyin kavennus. Sopii hyvin myös jalkaan, jossa varpaat ovat hyvin tasamittaisia. Kirjoneuleessa sekä pitsisukissa kuvio asettaa rajoituksia kavenusten paikalle. Kavennuksia voikin soveltaa kuvion mukaan tai tehdä kavennukset suosiolla sukan sivuille.

Sädekavennus

Aloita sädekavennus kun neule peittää pikkuvarpaan. Neulo kerroksen jokaisella puikolla kaksi silmukkaa oikein yhteen, toinen kavennus puikon puolessa välissä ja toinen puikon lopussa. Neulo kaventamatta yhtä monta kerrosta kuin kavennusten välissä on silmukoita. Kun puikolla on enää 2 silmukkaa, katkaise lanka ja vedä se silmukoiden läpi.

Esim. Jos puikolla on 14 s:OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Neulo 5 s,  2 s yhteen, 5 s, 2 s yhteen. Neulo kerros loppuun.
Neulo 5 krs kaventamatta.
Neulo 4s, 2 yhteen, 4 s, 2 yhteen.
4 krs kaventamatta.
Neulo 3 s, 2 yhteen, 3 s, 2 yhteen.
3 krs kaventamatta.
Neulo 2 s, 2 s yhteen, 2 s, 2 yhteen.
2 krs kaventamatta.
1 s, 2 s yhteen, 1 s, 2 s yhteen.
1 krs kaventamatta.
2 s yhteen, 2 s yhteen. Päätä.

Pyöreä kärkikavennus

Sukan kärjestä tulee pyöreä ja se kapenee nopeasti. Jos varpaat ovat tasamittaisia, kavennus on istuva. Jos taas isovarvas on reilusti muita pidempi, kannattaa valita perinteinen sädekavennus, joka kaventaa sukan kärkeä pidemmältä matkalta. Paksusta langasta neulottuna esimerkiksi tossuissa kavennus on kaunis.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vasemmalla pyöreä kärkikavennus,oikealla sädekavennus

Aloita kärkikavennukset kun pikkuvarvas on peittynyt (tai seuraavakin). Neulo *2 oikein yhteen, 3 oikein* yhden kerroksen ajan, sitten 3 välikerrosta, *2 oikein yhteen, 2 oikein* yhden kerroksen ajan, 2 välikerrosta, *2 oikein yhteen, 1 oikein* yhden kerroksen ajan, 1 välikerros, sitten *2 oikein yhteen*. Kun silmukoita on jäljellä 8, vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele.
Kavennus sopii sileisiin sukkiin.

 

 

Nauhakavennus

Nauhakavennukserssa sukan reunoihin muodostuu kahden sileän oiken silmukan nauha. Nauhakavennus sopii kirjoneuleisiin ja pintaneuleisiin. Kun kavennukset asettuvat sukan sivuille, voi mallikuviota jatkaa kärkeen asti.

Neulo I ja III puikon alussa 1 o, nosta kaksi seuraavaa silmukkaa yksitellen puikolle ja neulo ne yhteen. Neulo  II ja IV puikon silmukat kunnes jäljellä on vain 3 silmukkaa. Neulo kaksi oikein yhteen javiimeinen silmukka oikein.

Tee kavennuksia joka toinen kerros kunnes jäljellä on 1/3 silmukoista. Jatka kavennuksia joka kerroksella kunnes työssä on jäljellä 8 s. Päätä silmukat.

–> Takaisin blogiin

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s