Raitageneraattori

Caitlinin  BISCUITS & JAM-blogista löytyy kaksi raitageneraattoria. Niiden avulla voi suunnitella neuletyön raitoja ja arvioida langanmenekkiä, kun raitalankaa on rajoitetusti.

Raitageneraattori A

Arpoo raidoituksen raitojen leveyden mukaan

Raitageneraattori A arpoo raidat satunnaisesti. Työhön tulevien raitojen leveyden voi märitellä mutta tietyn värin raitojen leveyttä ei voi toivoa erikseen. Raitageneraattorilla voi arpoa leveä- tai kapearaitaisia malleja tai suuunnitella pinta- ja pitsineuleiden mallikerrat eri värisiksi.
  1. Valitse värikartasta vähintään kaksi väriä
  2. Määrittele kuinka monta kerrosta raidoissa voi olla (maks. 20 krs)
  3. Arvioi kuinka monta kerrosta koko työssä on (maks. 1000 krs)

Kun olet tehnyt valinnat, klikkaa Generate my Stripes -tekstiä ja generaattori näyttää raitaehdotuksen. Kuvan lisäksi tulee ohje, jossa on kerrosmäärät värille. Jos malli ei miellytä, uusia vaihtoehtoja saa päivittämällä sivun. Aloitussivulle pääsee takaisin klikkaamalla sivun alalaidassa Back to the Stripe Input Form -tekstiä.

Jos haluat säilyttää raitakuvan ja ohjeen voit:

  • Tallentaa sivun:  File -> Save As .. tai
  • Tulostaa sivun tai
  • Ottaa Print Screen nappia painaen kuvan ja tallentaa sen tietokoneellesi.

 

Raitageneraattori B

Arpoo raidoituksen langan painon mukaan

Tämä raitageneraattorin versio on kätevä, jos haluat käyttää yhtä väriä enemmän kuin muita tai suunnittella työn jämälangoista.

  1. Valitse väri klikkaamalla ja kirjoita väriruudun keskelle langan suhteellinen paino. Esimerkki: Jos sinulla on 25 g sinistä lankaa ja 50 g punaista, jaa molemmat luvut pienimmällä arvolla (25 g) saadaksesi suhteellisen painon: 1=sininen, 2=punainen. Syötä luvut oikean värisiin ruutuihin. Esimerkkityön raitaehdotukseen tulee kaksi kertaa enemmän punaisia raitoja kuin sinisiä.
  2. Ilmoita vielä kuinka monta kerrosta koko työssä on.
  3. Klikkaa Generate my stripes -tekstiä ja saat kuvallisen ja kirjallisen raitaehdotuksen. Kirjallisessa suunnitelmassa on mainittu jokaisen väriraidan kerrosmäärä.

Päivittämällä sivun saat uusia raitaehdotuksia.

Raitamallin voi säilyttää monella tapaa. Katso ylempää kohdat a,b ja c.

Back to the Stripe Input Form -tekstiä klikkaamalla pääsee aloitussivulle muuttamaan grammamääriä, värejä ja tekemään uusia hakuja.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s